Halobialystok.pl
W serwisie internetowym www.halobialystok.pl są wykorzystywane pliki cookies. Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies kliknij w zamknij. Jeżeli nie wyrażasz zgody - zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Zamknij.

OGŁOSZENIA

Kombucha Herbaciana Grzyb Kombucza Orzeźwiający Napój

Lokalicaja: Polska

Data wystawienia: 2017-05-16 10:26

Strona: www.zdrowiaczar.pl/

Cena: (brak ceny)

-

Kombucha Herbaciana Grzyb Kombucza Orzeźwiający Napój 
 
Człowiek składa się z bakteri
dobrych i złych
Kombucha dostarcza człowiekowi te dobre bakterie
pomocne, a zarazem niezbędne w prawidłowym funkcjonowaniu organizmu

 

CUDOWNA KOMBUCHA nazywana eliksirem długowieczności.
Jej właściwości zdrowotne doceniano już w starożytności.
Ma silne działanie oczyszczające,  nie tylko pomaga w odwapnianiu szyszynki, co jeszcze usuwa z organizmu aluminium, 
rozpuszcza kamienie nerkowe i stabilizuje poziom cukru we krwi, pomaga w odchudzaniu.
 
Kombucha - czyli inaczej grzyb herbaciany (lub grzybek japoński), to kolonia bakterii i specjalnej kultury drożdży, 
na bazie której przygotowuje się napój z kombuchy. 
Jego właściwości lecznicze medycyna naturalna wykorzystuje już od ponad dwóch tysięcy lat.
Grzyb ma postać galaretowatej masy w kształcie placka. 
Napój zawiera liczne kwasy organiczne, m.in. kwas octowy, mlekowy i glukonowy, witaminy B, C,
cynk i składniki mineralne, magnez, wapń, żelazo i miedź, i inne.
 
Napojowi przypisuje się wartości lecznicze m.in takie jak:
- reguluje przemianę materii,
- wzmaga spalanie tkanki tłuszczowej,
- odwapnia szyszynkę,
- odtruwa organizm,
- reguluje ciśnienie krwi,
- napój wywiera dodatni wpływ na florę bakteryjną jelit.
- wzmacnia układ immunologiczny,
- pomaga w zwalczaniu łuszczycy,
- pomaga w zapobieganiu przeziębień,
- mikroflora kombuchy hamuje rozwój bakterii gnilnych i patogennych,
- przeciwdziała zakłóceniom równowagi kwasowo-zasadowej organizmu, cukry białka oraz tłuszcze zostają lepiej rozłożone, 
dzięki czemu są lepiej spożytkowane przez organizm (tłuszcze się spalają, a nie zostają odłożone w tkance tłuszczowej),
- zmniejsza objawy menopauzy,
- dodaje siły i poprawia koncentrację,
- łagodzi objawy reumatyzmu,
- efektywnie pobudzanie śliny i soków trawiennych w żołądku i trzustce przyspieszając perystaltykę jelit,
- wpływa kojąco na układ nerwowy,
- skutecznie przywraca mikroflorę jelit po leczeniu antybiotykami,
- zmniejsza poziom cholesterolu,
- łagodzi objawy migreny
  
Wyrób kombuchy wymaga zachowania czystości w celu zapobieżenia powstawania pleśni.
 
Na litr napoju potrzeba 100 gramów cukru i 5 g herbaty (zielonej lub czarnej). 
Po zaparzeniu, przecedzeniu i ostygnięciu herbaty wkłada się niewielki kawałek grzybni. 
Naczynie przykrywa się serwetką chroniącą przed kurzem i owadami. Nakłada się gumkę recepturkę.
Napój przy temperaturze pokojowej jest gotowy po około 5-10 dniach, aż zaczną pojawiać się bąbelki.
 
Wyrób kombuchy jest także przedstawiony na filmach instruktażowych na YouTube.
 
Podana cena jest za 1 szt grzybka o średnicy 6-8 cm
do zalania herbatą w słoiku 0,5-1 litrowym
W zestawie instrukcjia i płyn startowy
 
Mariusz
 
Tel: 576641780
 
 
Zdjęcia
* Twój e-mail:
* Opis
Dodaj ogłoszenie